3 køkkenting ikke alle kender

3 køkkenting ikke alle kender

Vi kender alle de grundlæggende køkkenredskaber et hvilket som helst køkken har brug for: Skåle, store skeer til at blande med, nogle gryder af forskellige størrelser med passende låg, stegepander, et godt sæt af knive og nogle skærebrædder. Men udover dette er der nærmest fri leg. Forskellige kokke vil sværge ved bestemte køkkenredskaber, de finder uundværlige, og det virker som om, der udgives et nyt kulinarisk redskab hver uge. Så hvad er pengene værd, og hvad er ikke?

Det er hvor den følgende liste kommer ind. Vi har her samlet tre nyttige køkkenting, ikke alle kender til.

1. Dehydrator

En dehydrator tørrer mad ved at cirkulere luft ved en meget lav temperatur. Hvis du nogensinde har haft glæde af tørrede frugter i form af bananchips eller æblechips, kan du have en idé om, hvad man kan bruge et sådant redskab som en dehydrator. Manglen på fugt intensiverer madens smag, hvilket gør frugt sødere og urter skarpere. Samtidig giver det også maden lang holdbarhed.

Udover at smage mere og have længere holdbarhed, har hjemmelavede dehydrerede snacks det med at være sundere end dem, du ville kunne købe i en butik. Det skyldes, at de typisk blot er en enkelt ingrediens, der er blevet dehydreret uden nogen som helst tilsætningsstoffer eller kaloriefyldte ingredienser som olie eller sukker. Du kan også selv vælge præcist hvor meget ekstra, du vil tilføje.

Som en bonus bevarer maden også sine næringsstoffer bedre gennem dehydrering end gennem mange andre tilberedningsmetoder.

Ønsker du at vide mere om dehydratorer, læs mere hos dehydrator.dk.

2. Mandolinjern

Gør din madlavning både hurtigere og lettere ved hjælp af et mandolinjern, som kan bruges til at snitte grøntsager med, hvilket resulterer i adskillige tynde jævne skiver grøntsager. Et mandolinjern kommer ofte med en række af udskiftelige dele, der giver dig endnu flere muligheder, hvad angår form samt tykkelsen på de forskellige skiver. Derudover er der også en ”slæde”, der hjælper med at fastholde grøntsagen, mens der snittes på mandolinjernet.

Udover at være en stor hjælp til dem, der ønsker at bruge lidt mindre tid i køkkenet, vil det også kunne lade dig inkludere flere grøntsager i din madlavning, hvis den markante investering af tid og energi holdt dig tilbage. Særligt hvis du ønsker at prøve flere asiatiske madretter, vil et mandolinjern gøre processen lettere, da opskrifterne ofte indeholder mange grøntsager.

3. Burgerpresser

Uanset om dit mål er at lave den mest runde burgerbøf, du kunne forestille dig, eller måske eksperimentere med forskelligt fyld, er en burgerpresser lige redskabet for dig. Også hvis du vil sikre dig, at dine bøffer ikke har forskellige størrelser. Disse redskaber tjener formålet som en støbeform, der kan bruges til at forme en ganske almindelig bøf og måske presse den sammen med ting som ost, grøntsager eller andet uden at disse ekstra ingredienser flyder ud af formen.

Alt, der skal til for at bruge dette redskab, er at fylde underskålen med, hvad end du vil have i bøffen uanset om det er grøntsager eller kød. Afhængig af den specifikke burgerpresser vil bøfferne også kunne få specielle aftryk på ydersiderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk